Moraalridder & Klokkenluider, advertenties, opmerkelijk

Misleidende aanbieding?

@625 12 November 2009 4 Reacties © 1999 - 2010 Frank Mulder

Een leuke aanbieding bij Bol.com, altans zo lijkt het. Ter ere van het 10-jarig bestaan van Bol.com krijg je deze week 50% korting op Logitech Speakerset X-540. Van 119,99 voor 59,99!

bol_aanbieding

Maar als je dan verder klikt naar de beschrijving van de speakerset, zie je direct dat je slechts 40% bespaart.

bol_beschrijving

En dit is zeker niet uniek, bijna alle winkels gebruiken deze techniek om aanbiedingen te versterken, maar meestal zijn ze iets slimmer om het te verbergen. Overigens is de adviesprijs op de logitech site inderdaad €119,99. Het is dus waarschijnlijk een typfout op de tweede pagina.

4 Comments »

  • HUUB said:

    tja maar als je goed kijkt zie je vaak de meest misleidende en rar edingen hoor…
    .-= HUUB´s laatste blog ..Rokers uit de hoek… =-.

  • Frank Mulder (author) said:

    Het blijkt een typfout te zijn, de afbeeldingen zijn inmiddels allemaal aangepast =)

  • Ingelise said:

    Aanbiedingen misleiden meestal. Ik werkte ooit bij de Blokker. Dan kwam de nieuwe folder: Senseo, nu voor 59,99! Dat ding kostte al sinds ik daar werkt 59,99, maar de originele prijs in het begin was dan 79,99. Dat stond dan in de folder. Zo ging het praktisch bij alles. Volgens mij gaat dat ook bij bijna ieder bedrijf zo.

  • farlakes said:

    Nah,zo had ik eens een kameraad bij een winkel werken waar ze gadgets te koop aanboden voor €2,50.Dat liep voor geen meter.Een week later schreef hij op zo’n bord “nu van €9,99 voor €3,99″ en na twee dagen was de voorraad uitverkocht.Soms vragen mensen er ook om om misleid te worden..

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.