raar, maar waar!

UPC verlaagt snelheid met 66% in de spits

Logokantoor605x403[1]Alle 700.000 klanten van UPC zullen door een aanpassing vorige week merken dat de downloadsnelheid tussen 16.00 en 0.00 uur tweederde lager ligt dan normaal.

Door het managen van ons netwerk willen wij voorkomen dat excessief internetgebruik door een zeer kleine groep klanten (circa 1%) leidt tot ‘filevorming’ voor de andere 99% van onze klanten.” aldus woordvoerder Bert Holtkamp.

Het is opvallend dat UPC afgelopen maanden uitgebreid campagne heeft gevoerd voor nieuwe en bestaande klanten om over te stappen op de hogere snelheden en deze nu niet kan waarmaken.

CMTS_highres[1]Op diverse sites wordt heftig gereageerd op de veranderingen, soms wordt er zelfs opgeroepen om ook maar een derde van de rekening te betalen. Feitelijk is het mogelijk om je contract met UPC op te zeggen, daar zij ingebreke zijn met het aanbieden van de snelheid.

Het probleem is dat er geen/weinig alternatieven zijn, de kabelmarkt is immers nog niet open. UPC (en ZIGGO) willen dit ook helemaal niet, beiden hebben een rechtzaak tegen de staat aangespannen over de openstelling.

Het is voor de consument lastig om hier wat aan te doen, opzeggen en overstappen op ADSL, sateliet of digitenne? Dan heb je niet wat UPC aanbiedt.

Toch UPC zal en kan dit beleid niet lang volhouden, ongetwijfeld zullen er acties van COAX (kabel internet belangenvereniging) of Vara’s Kassa komen. Dien vooral je klacht in bij de laatste.