Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten:

  • 1 zak tortilla-chips
  • 250 gram mager gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 spaanse peper
  • 2 tomaten
  • 250 gram geraspte kaas
  • 125ml zure room
  • 2 avocados
  • ijsbergsla
  • citroensap
  • olie
  • Peper
  • zout

Bereidingswijze: Doe de tortillas in een ovenschaal. Braadt gehakt rul, samen met de gesnipperde ui en gesnipperde spaanse peper. Peper en zout naar smaak. Doe dit mengsel op de tortillas in de ovenschaal, daaroverheen de tomaat in plakjes en de geraspte kaas. Zet dit in de oven (ongeveer 200 graden,10 minuten). Pureer intussen de avocados en breng de puree op smaak met druppeltjes citroensap, peper en zout. Haal de schaal weer uit de oven. Bedek het gerecht met reepjes ijsbergsla. Verdeel hierop de zure room en avocadopuree en opdienen maar.

Bereidingstijd 30 minuten Deze hoeveelheid is genoeg voor 3 personen.

This article has 3 Comments

  1. Wij hebben in plaats van de spaanse pepers jalapenos pepers gebruikt, erg lekker. Dit is echt goed te eten, en eigenlijk niet eens zo veel werk. Ik zou zeggen probeer het eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.