Dossier: Advertentiesystemen

Als blogger is het natuurlijk leuk dat je behalve bezoekers, ook de kosten van je domein en hosting kunt dekken. Hoewel er genoeg oplossingen zijn, zie je toch vaak door de bomen het bos niet meer.

In de 5 artikelen zal ik een licht werpen op manieren om je kosten te dekken.

geld-verdienen-internetAdvertentie Netwerken, cost per click

Google Adsense is waarschijnlijk de bekendste optie om inkomsten te genereren, de beide concurrenten Yahoo! en Microsoft hebben een vergelijkbaar systeem in beta.
[Lees]

webshopAffiliates, cost per sale

Voor adverteerders is het CPC/CPM systeem eigenlijk niet interessant, deze willen natuurlijk omzet draaien, vandaar een groep adverteerders affiliatesmarketing gebruikt.
[Lees]

wonderfulAdvertentie marktplaatsen, cost per deal

Het is ook mogelijk om advertentie-ruimte voor een ‘vaste’ prijs te verkopen. Hierbij hangen je inkomsten niet af van de clicks of het surfgedrag van je bezoekers.
[Lees]

vodafoneBetaalde blogs, costs per post

Met BlogAds en BlogMij kun artikelruimte verkopen. De beide systemen zijn gebasseerd op het plaatsen van advertorials tussen de normale artikelen.
[Lees]

logoCup[1]Donaties, cost per effort

Het kan zeer goed mogelijk zijn dat je de adverteerders helemaal niet nodig hebt. Laat je lezers hun waardering uitspreken in de vorm van donaties.
[Lees]

Over advertentie-inkomsten moet je belasting betalen, je zult het zelf op moeten geven bij de belastingdienst. De kosten van o.a. hosting kun je hiervan aftrekken, dus zolang je geen/veel winst hierop draait hoef je geen actie te ondernemen. Deze serie blogs is niet opgezet als tips op rijk te worden, maar een uiteenzetting van de mogelijkheden.