RE: Meest overgewaardeerde horrorfilms

News Feed Forums Algemeen Discussie Forum Films Meest overgewaardeerde horrorfilms RE: Meest overgewaardeerde horrorfilms

#12329

freakenstein
Administrator

@Halcyon wrote:

Hoe smaken verschillen… Hostel van Roth en Lost Boys van Schumacher zijn persoonlijke favorieten van mij. Net als Scream, een heerlijke pastiche op het horrorgenre.
Wat vind je bv. van Flatliners (Schumacher?)

Schumacher is een man van de vormgeving en niet van de ideeën, en heeft door de jaren heen meerdere malen bewezen simpelweg niet in staat te zijn een goede film af te leveren. Dat geldt ook voor het drakerige Flatliners, dat weliswaar een aardige opbouw en atmosfeer heeft (iets wat volgens mij eerder de verdienste van cameraman Jan de Bont is) maar zich met zijn stompzinnige en simplistische moraal (“ooh, wat heb ik er spijt van dat ik je gepest heb vroeger” en “ooh, wat heb ik er spijt van dat ik seksvideos van jullie gemaakt heb” – Moesten ze daarvoor helemaal naar het hiernamaals? Give me a fuckin’ break zeg!) ontpopt als het horror-equivalent van films als The Breakfast Club. Een John Hughes-rolprent met spookjes, belachelijke film kortom.

En Eli Roth is gewoon in alles een typische alle-vooroordelen-bevestigende domme Amerikaan.

Zijn uw vragen daarmee afdoende beantwoord? 😀