RE: Naar welk evenement kijk jij uit?

News Feed Forums Algemeen Discussie Forum Evenementen Naar welk evenement kijk jij uit? RE: Naar welk evenement kijk jij uit?

#10517

freakenstein
Administrator

@Lieuwe wrote:

Ik was bij de HHS in Amsterdam als medewerker. Helaas had ik twee films al gezien (Don’t be afraid of the dark en Wake Wood) dus maar twee films gezien. The Thing was een aardige prequel maar haalt het natuurlijk niet bij de versie van Carpenter. Maar best leuk. 11-11-11 was inderdaad niet veel soeps.

Wake Wood vond ik overigens wél een prima film. Lekker sfeervol en ouderwets griezelig. Een beetje in de trant van Pet Sematary.

De versie van Carpenter is idd beter, maar ik had ook niet verwacht dat de prequel hetzelfde niveau zou halen. Wel vind ik de prequel een zeer waardige toevoeging en ik hoop dat Matthijs van Heijningen Jr. vooral films van deze kwaliteit blijft maken. Ik vind het trouwens wel opmerkelijk dat er met het blijven leven van Kate nog een los eindje is (of ben ik nou gek en is zij degene die zelfmoord pleegt?).

Bij ons in de zaal werd er vooral verbluft gelachen en gezucht bij Wake Wood. Het enige positieve aan die film vind ik eigenlijk dat het redelijk origineel is, vergeleken bij andere “kind komt weer tot leven, maar is niet meer dezelfde” films die ik heb gezien. De uitvoering is echter – in mijn ogen – zeer matig. Vooral door het acteerwerk en een aantal rare momenten kan ik Wake Wood niet echt serieus nemen. De muziek (en geluidseffecten) vind ik erg overdreven, waardoor het alle spanning weghaalt.