Blu-Ray vs DVD

News Feed Forums Algemeen Discussie Forum Films Blu-Ray vs DVD

 • Creator
  Discussion
 • #9977

  freakenstein
  Keymaster

  Ben jij al aan de Blu-Ray of voldoet DVD nog prima voor je?

  Of ben je zoals ik de klassiekers op DVD zelfs al aan het vervangen?

 • Author
  Replies
 • #10889

  Freakenstein
  Administrator

  Wat mij betreft voldoet dvd nog prima. Ik moet ook zeggen dat ik op beeldkwaliteit niet heel kritisch ben, dus het hoeft voor mij niet per se het beste van het beste te zijn. Ik hoop ook dat dvd’s afspeelbaar blijven (wat ik wel denk), tot er evt wordt overgestapt op een drager die niet in de vorm van een schijf is. Voorlopig ga ik mijn dvd’s iig niet vervangen, want het zijn er honderden.

  #10890

  Freakenstein
  Administrator

  Doe mij maar DVD, heb zelfs nog video’s. En als je mijn televisie ziet, dan lig je helemaal in een stuip, echt zo’n klein misbaksel met een toeter erachter (flatscreen? wat is dat?). Gelukkig heb ik hele goede ogen, en als ik naar een film kijk, dan ga ik er zo in op, dat ik niet eens door heb hoe klein of slecht het beeld is.

  #10891

  Freakenstein
  Administrator

  BR heeft door resolutie en groter kleurbereik zeker de voorkeur, maar 4K is ook al langzaam in aantocht. Nu alleen nog een VOD-dienst als Netflix en ik word helemaal blij.

  #10892

  Freakenstein
  Administrator

  Ik heb inmiddels netflix 🙂

  #10893

  Freakenstein
  Administrator

  Hahaha..ik zat er juist over te denken om weer een video recorder aan te schaffen 😛
  ..maar k ben echt van de dvd.. hecht ook niet heel veel waarde aan beeld kwaliteit.. khou van lekker gruizige sausjes..

  #10894

  Freakenstein
  Administrator

  op mijn 37inch TV merk ik het verschil niet ontzettend hard ; als ik op mijn scherm een beeld van 65inch projecteer, is het toch altijd leuker om naar een blu-ray te kijken.

  Al moet ook gezegd dat het bij de ene film wat belangrijker is dan bij de andere.

  #10895

  Freakenstein
  Administrator

  Ik heb een 40inch TV en ik moet zeggen dat je het verschil tussen dvd en blu-ray wel kunt zien. Maar ik vind de dvd kwa kwaliteit voldoen, dus vind ik de kosten op je hals halen van het aanschaffen van een blu-ray speler overbodig.

  Ik ben een downloader en ik moet ook toegeven dat ik de films nog steeds in DVD kwaliteit download/bekijk. Puur om de grootte van het bestand. Je kunt kiezen tussen 700MB downloaden voor goede kwaliteit (DVDRiP) of 4GB downloaden voor perfecte kwaliteit (Blu-RayRiP). Ik ga echt geen 4GB downloaden voor iets beter kwaliteit terwijl hij goed te zien is in DVD kwaliteit.

  Toch moet ik toegeven dat ik een blu-ray speler aan heb geschaft, maar dat is puur omdat ik de 3D optie wil ervaren. En ik moet zeggen; VET!!!

  #10896

  Freakenstein
  Administrator

  Euhm, volgens mij is een DVD van 700 MB geen DVDrip hoor, meer divx. Een DVD is rond de 4,3GB. Als je Blu-ray rips hebt zit je al snel aan het dubbele of meer (dus 8GB of meer). Vroeger erg veel gedaan. Zit nu ook te twijfelen over een blu-ray speler, maar DVD’s voldoen op mijn 40″ tv ook nog best wel!

  #10897

  Freakenstein
  Administrator

  Ja je hebt gelijk. Ik bedoel de xvid versie van een DVD en de 1080p versie van een blu-ray.

  #10898

  Freakenstein
  Administrator

  Bij ons is de DVD helemaal vervangen door een Blue-Ray speler,en mijn vriend download een boel wat kwaliteit van 1080p heeft,en ik moet ook eerlijk zeggen wil niks anders meer.

Log in to reply.