Cinema Curioso

News Feed Forums Algemeen Discussie Forum Evenementen Cinema Curioso

 • Creator
  Discussion
 • #10124

  freakenstein
  Keymaster

  De derde editie van Cinema Curioso ging op 2 september 2011 van start in een uitverkocht EYE Film Instituut Nederland, tourde langs het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, de Beursschouwburg van Brussel, het Leids Film Festival, Filmhuis Den Haag, Vera Zienema (Groningen) en is op donderdag 15 maart nog eenmaal te zien in een reprise in het Louis Hartlooper Complex (Utrecht).

  Cinema Curioso is een excursie door de krochten van de cinema langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Dus dat wordt genieten van vuige blaxploitation, schuimbekkende monsters, sukkelige kungfuzombies, Belgische cultpulp met Herman van Veen en een televisiefilm met Mr. T als jongerenwerker!

  Cinema Curioso
  Donderdag 15 maart in Louis Hartlooper Complex (Utrecht)
  21.00 uur | € 8,50
  Reserveren: 030 232 0450
  Meer info: http://www.thecultcorner.com/home/cinema-curioso-utrecht

  Hilarische pulpmeuk
  Voor Cinema Curioso selecteerde The Cult Corner tientallen verbazingwekkende fragmenten waarin de goede bedoelingen van de makers onbedoeld resulteren in bizarre, tenenkrommende, lachspierkietelende en oogbalteisterende ‘pulpmeuk’.

  Reuzenkrokodillen
  Op de Cinema Curioso-avond krijgt de kijker een sappige Smörgåsbord voorgeschoteld van vuige blaxploitation, reuzenkrokodillen, Belgische cult met Herman van Veen, en Mr T. in een (te?) strakke trainingsbroek. Deze bizarre excursie door de krochten van de onbedoelde pulp leidt ons onder meer langs films als BRUCE LEE IN NIEUW GUINEA, KUNG-FU ZOMBIE, SCREAM BLACULA SCREAM, THE TERROR OF MECHAGODZILLA, I DRINK YOUR BLOOD, de Turkse E.T en kostelijke opnamen uit het B-oeuvre van David Hasselhoff.

  Als uitsmijter staan er ook nog twee prijsvragen op het programma, met dvd’s en filmaffiches van slechte films als beloning.

 • Author
  Replies
 • #12570

  Freakenstein
  Administrator

  Cool! Alleen woon ik helaas niet in Utrecht.

  #12571

  Freakenstein
  Administrator

  Ben vorig jaar geweest.. Zeer vermakelijk 🙂

  #12572

  Freakenstein
  Administrator

  Gisteren weer geweest! Was weer geweldig!

  #12573

  Freakenstein
  Administrator

  @Sic wrote:

  Gisteren weer geweest! Was weer geweldig!

  Tof dat je er weer was. ’t Was een mooie avond met enthousiast publiek. Louis Hartlooper is always a pleasure 🙂
  [hr]
  Na een serie succesvolle en uitverkochte voorstellingen én de publieksprijs in Brugge (Razor Reel Festival) staan er nog maar twee voorstellingen van de vierde editie van Cinema Curioso gepland: op dinsdag 11 december om 20.00 uur in Plaza Futura (Eindhoven), en op maandag 21 januari 2013 in Lumière (Maastricht). Dit zijn de laatste twee voorstellingen, dus grijp je kans!

  Alle info: http://thecultcorner.com/festivals/cinema-curioso-2012

Log in to reply.