Meest ondergewaardeerde horrorfilms

News Feed Forums Algemeen Discussie Forum Films Meest ondergewaardeerde horrorfilms

Viewing 1 - 17 of 17 posts
 • Author
  Posts
 • #10100

  freakenstein
  Administrator

  Deze (echt waar hoor)  Koffie iemand? 😛

  #12385

  freakenstein
  Administrator

  En nu serieus 😛

  Ik zag deze sfeervolle, David Lynch-achtige horrorthriller ooit tijdens de Night Of Terror in Rotterdam, voor een publiek dat vooral op bloed en gore zat te wachten en dat ook luidkeels kenbaar maakte. Beetje jammer, maar dat neemt niet weg dat dit een prachtfilm is. Een onontdekt juweeltje.


  Australië in de jaren 50. De jonge Seth Dove vind het maar niks dat zijn oudere broer iets krijgt met hun ietwat eigenaardige buurvrouw. Hij is er namelijk van overtuigd dat ze een vampier is. En hij heeft het al niet makkelijk met zijn geschoffelde ouders en een groep sadistische randgroepjongeren die gruwelijk huishoudt in de buurt. Alles wat er mis kan gaan gaat dan ook mis in deze duistere en broeierige film.

  #12386

  freakenstein
  Administrator

  Predator. Doorgaans verguisd omdat er ene Oostenrijker in meespeelt, maar in mijn ogen oprecht eng en degelijk uitgewerkt op het vlak van de groepsdynamiek die op een tegengestelde manier werkt als bv. The Thing.

  #12387

  freakenstein
  Administrator

  Predator is een prima film. Schwarzenegger heeft overigens wel meer prima films. Hij kan misschien niet acteren, maar uitstraling had ‘ie wel. Commando (geen horror) is ook een mooi voorbeeld van een ondergewaardeerd Schwarzenneger-product.

  Zag laatst overigens Predator 2 nog, die helaas veel slechter is.

  #12388

  freakenstein
  Administrator

  Sowieso niks mis met Schwarzenegger. Neem alleen Terminator al 😉 Ik heb zelf ook niet t idee dat predator ondergewaardeerd wordt.

  #12389

  freakenstein
  Administrator

  Niks mis met Predator inderdaad. Of met Aaah-nuld 😀
  [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xw9AHPXe8C4[/video]

  #12390

  freakenstein
  Administrator

  Hallo , ik verlang te schrijven op deze website om de meest up- to-date updates te krijgen, dus waar kan ik het doen dan helpen.

  #12391

  freakenstein
  Administrator

  Is Seboxin An Opiate Drug , 17f02m12s20 order seroquel online Seroquel online http://www.campendeavor.org/ – quetiapine no prescription

  #12392

  freakenstein
  Administrator

  Dat heb ik weer met:

  Sleepless of Non Ho Sonno

  Deze film van Daria Argento vind ik een van de meest aangename horrorfilms van de afgelopen decenia. De muziek, de sfeer. Het is gewoon fijn een ouderwetse Dario Argento film weer eens te zien na alle crap die hij verder heeft gemaakt. Ja ook deze film heeft zijn typische mankementen maar dat maakt het soms ook wel weer grappig. 🙂

  #12393

  freakenstein
  Administrator

  Die moet ik nodig eens een tweede kijkbeurt geven, ik kan me herinneren dat ik hem met vlagen leuk vond maar dat er ook veel saaie momenten in zaten.

  #12394

  freakenstein
  Administrator

  Net dus ook Sleepless eens weer gekeken en ik moet zeggen dat ik hem toch niet zo heel goed vindt hoor. In ieder geval lang zo goed niet als dat ik mij herinnerde. Behoorlijk slecht geacteerd en veel slechte dialogen. En de film had ook makkelijk gewoon 90 minuten kunnen duren want er zitten nogal wat overbodige scenes in. Ook vielen de geluidseffecten tijden een paar kills in negatieve zin op. Daarnaast zijn die kills wel weer erg bruut en zitten er ook weer een aantal visueel sterke stukken in, de scène in de trein is erg goed. En al balanceerd het muziek soms op het randje van cheesy, toch vindt ik het een gave soundtrack.

  #12395

  freakenstein
  Administrator

  The Woman in Black (1989 tv film)
  The pit and the pendulum (1991)
  Session 9
  Cronos
  One missed call (originele japanse film uit 2003)
  Tucker and Dale vs Evil
  The Beyond (film van Lucio Fulci)
  Haxan
  Don’t Torture a Duckling
  Hiruko the Goblin
  Nightmare Detective
  The Nanny
  Gemini
  Altered
  Isolation

  #12396

  freakenstein
  Administrator

  @martijn wrote:

  Net dus ook Sleepless eens weer gekeken en ik moet zeggen dat ik hem toch niet zo heel goed vindt hoor. In ieder geval lang zo goed niet als dat ik mij herinnerde.

  Dat heb ik zelf dus ook Martijn. Tien jaar geleden vond ik hem echt te gek. Maar gaande weg is hij toch uit mijn top tien gevallen. Dario Argento heeft misschien toch wel echt zijn beste tijd gehad… De laatste 10/15 jaar was eigenlijk niks…
  [hr]
  Ik weet, ik praat mezelf tegen maar ik moest laatst wel tot deze conclussie komen toen ik hem weer zag…

  #12397

  freakenstein
  Administrator

  Persoonlijk vind ik Haute Tension wel een ondergewaardeerde film. Leuke plotwending en de Fransen laten zien dat ze echt wel horror kunnen maken.

  @rex1983 Tucker and Dale vs Evil, vond ikook een leuke film knap dat je een heel eind komt met toevalligheden. Pit and the Pendulum nice.

  #12398

  freakenstein
  Administrator

  Pontypool vind ik ook echt zwaar ondergewardeerd.

  #12399

  freakenstein
  Administrator

  Yup! Helemaal mee eens Rex1983.

  Het geeft een goede draai aan het zombigenre en de uitwerking is ook lekker subtiel en niet over the top.

  #12400

  freakenstein
  Administrator

  Prince of Darkness van John Carpenter vind ik zelf wel een ondergewaardeerde klassieker. Het apocalyptische sfeertje, de mix van paranormaal/occult en wetenschap, het hele idee van boodschappen vanuit de toekomst die via dromen doorgegeven worden…etc. Er zijn veel aspecten aan deze film die me persoonlijk heel erg aanspreken. Maar het is vooral die sfeer van naderend onheil wat deze fim, voor mij althans, zo goed maakt.

Viewing 1 - 17 of 17 posts

Log in to reply.