Sociale media

News Feed Forums Het Geheime Staff Forum Algemeen Sociale media

Viewing 1 - 6 of 6 posts
 • Author
  Posts
 • #10045

  freakenstein
  Administrator

  Zeg, ik zat te denken.

  Stel de Nachtvlinders zet een artikel online, doet een tweet en een facebook link-share, dan is het ook voor de volgers van de Nachtvlinders op deze media duidelijk dat er iets nieuws is.

  Nu retweet/link-share ik ook wel eens wat interessante dingetjes. Maar mijn vraag is eigenlijk, kunnen we uit de stats van de site specifieke tijden/dagen halen waarop dit verstandig is om te doen?

  Stel bv. dN heeft 3 nieuwe artikelen, en post deze op vrijdagmiddag. Maar deze desbetreffende vrijdagmiddag valt samen met iets anders (zeg, Sinterklaas, Kerst, Oud en nieuw, EK/WK). Dus veel mensen zijn iets anders aan het doen en komen niet op de site, gemiste kans. Maar, stel nou dat wij als redactie Γ³Γ³k alles retweeten/link-sharen op hetzelfde moment, dat is een Γ©xtra gemiste kans.

  Is het daarom niet verstandig om hier en daar wat richtlijnen op te stellen voor het sharen via de sociale media? Zeg bv, 4,8,12,16,24 uur na plaatsing oid?

  Of denken jullie dat dit niet zo heel veel uitmaakt?

  #11971

  freakenstein
  Administrator

  Om eerlijk te zijn denk ik niet dat dit veel uitmaakt. Op dit moment wordt zodra er iets nieuws te lezen, dit gelijk doorgelinkt naar de social media van De Nachtvlinders.

  Frank heeft vervolgens een redirect op zijn social media, waarop het dus een paar seconden later ook wordt geplaatst.

  Ik deel iets zodra ik denk dat mijn followers/collega’s/vrienden het interessant vinden. Het lijkt me niet slim dit allemaal te gaan inroosteren. De meeste artikelen hebben nieuwswaarde en willen we zo snel mogelijk verspreiden (misschien wordt het zelfs wel door andere media opgepikt)
  Ook gaat de spontaniteit er een beetje van af πŸ˜‰
  Als iets echt groot is en mensen vinden het belangrijk, dan delen zij het vervolgens ook wel weer in hun netwerk.

  Op dit moment zijn we met een vrij groot team en iedereen heeft wel een sociaal netwerk. Naar mijn idee wordt het wel geleidelijk over de dag verspreidt gedeeld. Tenminste ik zie stukken de hele dag voorbij komen. Sommigen zijn sochtends actief, de anderen savonds.

  Op feestdagen zorgen we er voor dat we iets gerelateerd kunnen plaatsen. Een korte horror kerstfilm of een aantal gruwelijke surprises voor Sinterklaas.

  Frank zorgt er overigens ook voor dat nieuws bijvoorbeeld op IMDB komt en op andere plaatsen. Hoe meer we te vinden zijn, des te beter!

  #11972

  freakenstein
  Administrator

  Ik bedoelde ook niet echt inroosteren hoor Laura, maar meer van, share niet direct maar wat later.

  Aan de andere kant, als het niet veel uitmaakt, dan heb ik niets gezegd πŸ˜› Ik vroeg me af of er wellicht iets uit de stats te halen was wat een indicatie kon geven.

  #11973

  freakenstein
  Administrator

  Op zich heb je een punt hoor Max, er zijn ideale momenten op te delen op facebook en andere ideale momenten om te delen op twitter.

  Op dit moment probeer ik de artikelen over een dag verspreiden.

  #11974

  freakenstein
  Administrator

  En het is toch niet zo dat als je iets deelt op facebook dat je het maar even kunt zien? Ik kijk persoonlijk een paar keer per dag op facebook en kijk dan even wat er zoal gepost is, maakt dan niet uit of het om 13 uur is gepost of om 16 uur.

  #11975

  freakenstein
  Administrator

  Maar hij heeft wel een punt, want ik volg echt honderden mensen op twitter en lees dus niet altijd alles terug, hetzelfde geldt voor Facebook, sinds de nieuwe ‘look’ kan ik niet meer alles teruglezen πŸ™‚ en dus mis ik op werkdagen gewoon een hoop πŸ˜›

  Maar ik gok dat het uit zichzelf wel goed gaat, gezien de records continu omhoog gaan, maar het is wel iets om over na te denken. Ik zal in ieder geval eens gaan kijken wanneer het het drukst is op mijn twitter om de nachtvlinders dingen te retweeten πŸ˜€ goede tip @max!

Viewing 1 - 6 of 6 posts

Log in to reply.