Strips najaar 2011

Viewing 1 of 1 posts
 • Author
  Posts
 • #10027

  freakenstein
  Administrator

  Uitgeverij DAEDALUS

  datum: 7 december 2011

  Nosferatu-1 : Si vis pacem (Peru / Martino)

  Niemand kent zijn leeftijd of omvang van zijn macht … Hij was aanwezig bij de kruisiging van Christus, hij heeft verscheidene Romeinse keizers, hij heeft talloze mensen gedood. Hij is de eerste vampier, Nosferatu.
  Vandaag, na een halve eeuw verdwenen te zijn, ontwaakt hij uit een droomloze slaap in India. Hij is slechts een schim van zijn vroegere kracht en ontdekt dat er een complot tegen hem gesmeed wordt. Zowel zijn rasgenoten als zijn vijanden willen maar een ding: hem doden. Maar noch het licht, noch de duisternis wil Nosferatu opslokken. Terwijl de herinneringen van zijn lange leven door zijn hoofd flitsen, realiseert hij zich dat zijn enige zwakke punt de liefde is.
  Het is Nosferatu, het monster dat wilde leven als een man …

  > Een serie tussen De Aasgieren en De Prins van de Nacht!
  > Sommige mythen zijn onsterfelijk: de meest beroemde der vampiers heeft de smaak van het leven te pakken!

  Ouden-2 : De inktvis-God (Laine / Vukic – Coll. 1800)

  New-England, 1850.
  De jonge Ishmaël wandelt over de kaden van New Bedford, dromend van lange reizen aan boord van een walvisvaarder. Een na een luistert hij naar de legenden die de doorwinterde zeelui vertellen, terwijl ze hun pijpen vol tabak stampen en flessen rum leegzuipen in de warme kroegen. Hij luistert naar de legende van de witte walvis die de kiel van schepen doorboort en die de zeelui in de zeven zeeën hebben gezien. Hij ontdekt de legende van de kapitein met het houten been die geobsedeerd is door alle oceanen.
  In dit tweede deel breekt het gevecht tussen Kapitein Achabs zeemannen en de godheid Cthulhu in alle hevigheid los. Een gevecht waar ook de Witte Walvis een rol in zal spelen…
  > Gebaseerd op het werk van Melville en H.P. Lovecraft.

  Rattenvanger van Hamelen (André Houot)

  Hamelen, een Duits dorp in de dertiende eeuw. Op het dorpsplein spreken de dorpelingen wanhopig met hun burgemeester: de ratten overheersen het dorp, ze hebben zelfs een man gedood! De burgemeester beslist om een onbekende rattenvanger te gebruiken. De onheilspellende vreemdeling charmeert de ratten met zijn fluit, en leidt hen de stad uit om ze vervolgens in de rivier te verdrinken. De stad is eindelijk verlost van de ratten! De ondankbare inwoners weigeren echter hun redder te betalen. De rattenvanger beslist om wraak te nemen, door de kinderen van het dorp weg te lokken…
  Houot meet zich voor dit one-shot een hyperrealistische tekenstijl aan, die doet denken aan de werken van Bourgeon!

  > Een al even beroemd als wreed vertelsel uit de Middeleeuwen, door de auteur van De Plaag!

  Uitgeverij GLENAT

  9 november 2011

  Vampier van Benares-2 : De oorsprong van het kwaad (Bess)

  Wanneer een bevriende journalist opeens verdwijnt in de Indiase stad Benares, gaat Mircea naar hem op zoek. Wat hij vindt gaat alle begrip te boven… Zijn onderzoek voert hem naar een begoochelende wereld waar verdoemde wezens heersen, de vampiers…
  Ze zijn georganiseerd volgens het kastenstelsel en er is een almachtige vorst met zijn hofhouding. De oorsprong van de vampiers is in nevelen gehuld. Mircea komt erachter dat de vampiers clans en stammen vormen en dat ze onderling eindeloze oorlogen voeren. Maar het ergst is dat hij ook ontdekt dat zij verantwoordelijk zijn voor de rampen die de mensheid voortdurend treffen. Kan Mircea aan het einde van zijn gruwelijke afdaling in de hel niet alleen zijn eigen huid redden maar zelfs deze demonische wezens verslaan?
  Georges Bess, de Franse auteur die op de Balearen woont, was altijd al gefascineerd door India. Van 1977 tot 1987 tekende hij tal van afleveringen van The Phantom, de beroemde held van Lee Falk. Hij komt nu met een virtuoos boek dat een uitleg zou kunnen geven over de oorsprong van de armoede in de wereld.
  > Ze zijn onder ons…

  Wordt vervolgd!

Viewing 1 of 1 posts

Log in to reply.