Waarom zijn tv-series beter dan films?

News Feed Forums Algemeen Discussie Forum TV-Series Waarom zijn tv-series beter dan films?

Viewing 1 - 6 of 6 posts
 • Author
  Posts
 • #9996

  freakenstein
  Administrator

  Het lijkt wel of de kwaliteit van tv-series de laatste tijd harder stijgt, dan de kwaliteit van films.

  Kijk jij ook liever naar tv-series? En waarom?

  #11305

  freakenstein
  Administrator

  De laatste tijd kijk ik inderdaad meer series dan films. Dat komt eigenlijk alleen maar omdat de TV series korter dan een uur duren en je ook nog tijd hebt om wat anders te doen. Of als je zin hebt, nog een aflevering te kijken.
  Maar dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de films of tv series…

  #11306

  freakenstein
  Administrator

  Nou, er zijn ook wel series waar ik maar één aflevering van kijk en dan wel gezien heb. En mindere series komen hier natuurlijk ook niet altijd.

  #11307

  freakenstein
  Administrator

  Ik denk dat het op het gebied van series momenteel relatief eenvoudiger is om kwaliteit te verbeteren dan bij films, aangezien het niveau bij veel films al erg hoog ligt, maar bij veel series nog niet. Dus misschien stijgt het wel harder, maar dat zou kunnen liggen aan het verschil dat er nog is en wellicht ook de technologische vooruitgang die het mogelijk maakt om met steeds minder middelen iets heel gaafs te maken. Wat mij betreft ligt de kwaliteit van films nog steeds hoger.

  Zelf heb ik geen echte voorkeur. Het voordeel van series is dat ze langer duren en er dus meer ruimte is voor verhaal en ontwikkeling van personages. Dit is meteen ook het nadeel, want soms is dat totaal overbodig. Vise versa geldt voor films; die zijn soms veel te kort. Het ligt aan welk verhaal er verteld wordt wat het beste medium is.

  Momenteel kijk ik overigens meer films dan series, omdat in de genres die ik interessant vind (horror, SF, fantasy) films over het algemeen nog steeds beter zijn (CGI, decors, gore), maar er zijn duidelijk wel uitzonderingen, zoals Game of Thrones, The Walking Dead en Dexter. Verder kijk ik wel wat komedie, want daarbij ligt het vooral aan het acteerwerk of het goed is en daarbij valt qua acteerwerk niet echt onderscheid te maken tussen series en films, vind ik.

  #11308

  freakenstein
  Administrator

  Dat vind ik ook het voordeel,
  Ik kijk series het liefst als ik ze compleet heb,
  de afleveringen zijn relatief kort t.o.v. een film en je kunt dan altijd kiezen om er nog één te kijken, en nog een, nog een…

  De diepgang is bij sommige series zeker een voordeel, bij andere series zie je dat de afleveringen meer losstaan.

  Ik kijk meer films dan series, maar ik kijk liever series. (er zijn alleen inderdaad niet genoeg goede)

  #11309

  freakenstein
  Administrator

  Waar ik wel een hekel aan heb bij series is dat ze vaak te lang doorgaan waardoor je dan van die gekunstelde verhalen krijgt. Zo werken ze bijvoorbeeld in Supernatural seizoen 4 en 5 naar een grote climax waarna het begin van het 6e seizoen dus een dikke vette anti-climax is.

  X-Files was ook zo’n triest geval in de laatste twee seizoenen.

Viewing 1 - 6 of 6 posts

Log in to reply.