Dossier: Buma-Stemra

Buma-Stemra kondigde aan om een nieuwe tariefstructuur in te voeren. Deze structuur blijkt echter bij bijna niemand in goede aarde te vallen. Voornamelijk bloggers zijn kwaad, zij moeten gaan betalen voor het embedden van YouTube filmpjes.

Dat de Buma-Stemra compleet geen idee heeft waar het mee bezig is, blijkt uit de onderstaande artikelen.

buma-2010-licentiesBuma-Stemra snapt niet wat embedding is

Embedding, zoals de Buma-Stemra het omschrijft in haar nieuwe tarievenkaart, bestaat helemaal niet. In dit artikel leg ik uit waarom de nieuwe tarieven elkaar tegen spreken.
[Lees]

buma-pers2Embedding blijft gratis voor bloggers!

Dit is de conclusie van de persconverentie van de Buma-Stemra. Het lijkt erop dat ze het beleid nu al iets hebben bijgesteld, een blog moet commercieel zijn wil het een rekening krijgen van de Buma-Stemra.
[Lees]

buma-beenWat is bedrijfsmatig?

Toch is het bijzonder, Buma-Stemra schrijft over ‘bedrijfsmatige weblogs’. Maar wanneer is een weblog ‘bedrijfsmatig’? Het is namelijk geen juridische term…
[Lees]

Indirect embedden (leftfootmedia.nl)

Stel dat je in de toekomst zou moeten gaan betalen voor het embedden voor youtube filmpjes. Het is een gestoord idee, maar stel je voor. Gelukkig kun je met greasemonkey, zonder dat jij muziek embedded, toch ervoor zorgen kunt dat de muziek embedded wordt. [Lees op leftfootmedia.nl]

buma-2Maak je eigen Buma-otter!

De Buma-Stemra misbruikt naast de bloggers ook de otter. Daarom is Freakenstein.nl deze ludieke actie gestart: Photoshoppen tegen Buma tarieven. (Geïnspireerd op LOLcats)
[Lees]

Leave a Comment