Terug op het blog; Over milieu en bubbels

Al zo’n 20 jaar blog ik met afwisselende frequentie. De laatste 10 jaar voornamelijk op De Nachtvlinders (2.800+ artikelen) en nog maar weinig hier.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Toch merk ik dat ik daar weer behoefte aan heb; een plek om meer te schrijven, een plek om dingen op te slaan die ik gaandeweg ontdek en leer. Vooral een plek om mijn mening en visie op de wereld te delen.

Want die wereld verandert en snel ook, maar niet in de goede richting. We moeten bijsturen en dat kan alleen als we het snappen. Dat gebeurt door te lezen, kijken en luisteren. Niet alleen binnen je eigen bubbel, vooral daarbuiten. En gezien ik de Whatapp-groepen van mijn vrienden regelmatig overspoel met linkjes van nieuwsberichten en -video’s, is het misschien ook goed om dit buiten die bubbel, die groepen, te delen. Een opmerking van mij in een discussie over het milieu, gaf me een extra reden:

We kunnen als individu zeker wat doen voor het klimaat, maar de overheden (NL en EU) makkelijk 10x zoveel als alle NLers samen. Het beste wat je kunt doen is óf groen stemmen, óf een groene lobbyclub steunen óf de journalistiek steunen.

Op deze quote ga ik later nog in, maar juist die drang om daarop in te gaan brengt met dus terug hier op mijn weblog. De drang om te delen, leren en schrijven. Verwacht dit in de onderwerpen als onderwerpen redactie/content, nieuws/media, popcultuur en milieu.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een van mijn hersenspinsels

Wat dat betreft is het zowel een verandering van de toon en inhoud van dit weblog, maar zoveelste meer een terugkeer. Misschien dit keer met iets meer een ontdekkingstocht met een ziel, míjn ziel, en zaligheid.

Welkom (terug)!

– Frank

Leave a Comment