Arriva, te vroege bus

Arriva[1]Geachte Arriva,

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Vanmiddag wilde ik om 13:02 uur lijn 15 nemen naar het station, om vervolgens met de trein naar Enschede te vertrekken. Er werd mij al gewaarschuwd dat de bus nog al eens te vroeg is en vertrekt. Zodoende ben ik daarom al eerder naar de bushalte Zonnelaan/Grote Beer Straat. Tot mijn verbazing zal ik voor aankomst daar de bus al voorbij rijden, het was nog niet eens één uur.

Voor mij rent een oma met haar twee kleinkinderen, haastig in een poging de bus te stoppen, pardoes de straat op. Gelukkig lette de passeerde automobilist goed op. Zo rond de normale vertrektijd van de bus komen er zeker nog vijf mensen aanlopen, zij zullen alle met de volgende bus mee moeten rijden. Een kleine twintig minuten later komt de volgende lijn 15 aanrijden, overvol omdat velen de vorige te vroeg voorbij hebben zien rijden. De oma kan niet eens gaan zitten met twee kleine kinderen. Even later op het station mis ik dik de trein van 13.17u naar zwolle en ik zal dus een half uur later in Enschede aan komen.

Ik wil met de brief duidelijk maken dat een bus die te vroeg vertrekt, niet alleen een ergernis is voor veel mensen, maar ook problemen geeft met de eerst volgende (daardoor dus overvolle) bus. En ik denk dat het niet zo’n moeite is om met de bus even 5 minuten te wachten tot het juiste vertrektijdstip. Ook omdat het blijkbaar vaker voorkomt.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Leave a Comment