Bush Nobelprijs vrede

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

OSLO – Tot de kandidaten die zijn voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede, behoort de Amerikaanse president Bush. Dit heeft het Noorse Nobelcomité zondag laten weten nadat de kandidaatstellingstermijn was afgelopen.

Bush begon in 2003 een aanvalsoorlog tegen Irak zonder daarvoor een mandaat te hebben van de Verenigde Naties. De Noorse parlementariër J. Simonsen heeft verklaard dat hij Bush en de Britse premier Blair heeft voorgedragen omdat zij een einde hebben gemaakt aan het bewind van dictator Saddam Hussein.

De vroegere Noorse premier Jagland heeft de Europese Unie voorgedragen voor de prijs wegens de vredesbevorderende werking van haar uitbreiding naar het oosten.

Dus door een nutteloze oorlog te beginnen, kun je de nobelprijs voor vrede krijgen? Ronduit opmerkelijk…

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

2 gedachten over “<!--:nl-->Bush Nobelprijs vrede<!--:-->”

  1. Om de oorlog in Irak nou nutteloos te noemen, dat gaat me wat ver.
    In principe was het natuurlijk verschrikkelijk wat Hussein cs. daar uitvraten, en daarom ben ik blij dat Husseins regime voorbij is.

    Het is alleen de manier waarop Bush de oorlog is begonnen, is natuurlijk klote. En dat verdient idd geen nobel prijs voor de vrede.

    Beantwoorden
  2. Ik ben het ermee eens dat Bush en Blair goed hebben gedaan het bewindt van Saddam te beëindigen…. Maar is het nu daar ‘rust en vree’?

    Beantwoorden

Plaats een reactie