De Passievrucht

Hierbij een verlate resentie van de sneak 2 week geleden, ik heb hem niet geplaatst omdat ik tevens een recentie moest schrijven in de Cre8, blad van s.v.LiNK. Nu het blad is verschenen hier de recentie:

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De Passie vrucht, door Maarten Treurniet, na het boek van Karel Glastra van Loon.

Stel je bent getrouwt en je krijgt een kind, later gaat je vrouw dood. Heel tragisch, maar het kan erger.

Bij zijn nieuwe vriendin komt Armin Minderhout erachter dat hij onvruchtbaar is, hij is zelfs altijd onvruchtbaar geweest. Zijn zoon Bo kan dus onmogelijk van hemzelf zijn. Armin heeft vanaf dan nog maar één doel, de vader van zijn zoon vinden.

In zijn waanzin maakt hij het voor Bo en Ellen erg moeilijk. Zal deze zoektocht naar het verleden iets ophelderen?

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De film begint natuurlijk oernederlands met sex in een Renaultje 5. De opbouw van het verhaal is lekker rustig. De film versnelt daarna naarmate de woede van Armin stijgt. Het is een lekker dramatisch verhaal, met groffe humor. Peter Paul Muller als Armin speelt goed, Dai Carter is Bo speelt ook lekker maar kan duidelijk nog wat leren.

Het verhaal speelt zich rond 1990, hiervoor zijn ze alleen een klein detail vergeten. Er hangt ergens een poster van de NS met €20 erop. De passievrucht is verfilmd vanuit het gelijknamig boek, veel mensen zouden hem gaan vergelijken.

Ik heb het boek niet gelezen, maar de film was zeer goed kijkbaar. een 7+.

De Passievrucht

Plaats een reactie