The Return of the King

Hij is dan eindelijk uit, het laatste deel uit de Lord of the Rings serie.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat vonden jullie van de film?

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

4 thoughts on “The Return of the King”

 1. Ik vond het een hele goede film, Peter Jackson heeft in deze het minst van het boek afgeweken gelukkig.

  Eigenlijk alleen maar hoogtepunten, Shelob was cool gedaan, Gollem blijft geweldig (het begin met de historie van Gollem was ook goed), en natuurlijk de battlescenes. Briljant. Leuk gedaan is ook dat eigenlijk bijna alle wezens die in de vorige films zaten weer een rolletje spelen in de strijd bij Minas Tirith, de wargs, de cavetrolls, zelfs de olifaunt.
  Ook de Army of the Dead zag er geslaagd uit, ik vroeg me af hoe ze dat zouden oplossen maar dit is goed gelukt. Al met al is het een hele goede film, Tolkien waardig.

  Het enige kleine puntje van kritiek zou kunnen zijn dat het voor je gevoel te dich op elkaar zit, de strijd om Minas Tirtih en het gevecht voor de Zwarte Poort bijvoorbeeld. Maar dat komt waarschijnlijk wel goed in de Extended Edition volgend jaar.

  Reply
 2. Ik vond deze film juist het meest van het boek afwijken.

  Maar hij was idd erg gaaf. Vooral de Army of the Dead en de Witch King of Angmar. Minas Morgul was ook erg mooi gemaakt.

  Ik hoop alleen dat ze in de extended edition nog wel het stuk met Saruman in de Shire toevoegen op het eind.

  Reply
 3. Ik moet duidelijk de boeken weer lezen. Maar erger afwijken dan deel II kan nooit! Een beetje elven in Helmsdeep verzinnen, walgelijk.

  Reply

Leave a Comment