Harry Potter and the Half-Blood Prince

harry potter half_bloodprince posterGenre: Fantasy
Duur:153 minuten
Regie: David Yates
Met: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, Michael Gambon, Jim Broadbent, e.a.
Draait sinds 15 juli 2009 in 141 bioscopen
http://harrypotter.warnerbros.com/

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Er staat een rij buiten de JT-bioscoop in Hilversum, voor de enige kassa die ze hebben, Hilversum Media stad kan best een nieuwe bioscoop gebruiken.
Tijdens de pause loopt er nog een kat de bioscoop in, helaas mag hij niet mee kijken en wordt naar buiten gezet.

Een half jaar later dan de planning is de zesde Harry Potter in de bioscoop, WB hoopt met een release in de zomer meer publiek naar de bioscopen te halen. Met 153 minuten is de film langer dan zijn voorganger.

Gierende hormonen en duisternis

De openingsscene, Harry wordt door Perkamentus opgehaald van een metrostationnetje, net op het moment dat Harry een meisje aan de haak lijkt de slaan, het geeft direct sfeer weer waarin de film zich zal bevinden.
Een duisternis hangt over de mensen- en tovernaarswereld, waar Voldemort aan kracht wint, maar op het beschermde Zweinstein zijn de tovenaarsleerlingen vooral met elkaar bezig, of als dat niet lukt met liefdesdrankjes.

Volwassen

Op het moment dat Harry, Hermelijn en Ron na de vakantie herenigd worden, lijkt het even alsof ze het acteren zijn verleerd. Later in de film, opnieuw bij het huis van de Wemels een actiescene die niet volledig tot zijn recht komt.
Dit zijn uitzonderingen, het acteerwerk is duidelijk met de acteurs meegegoeid.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dumbledore

David Yates, is met zijn tweede Harry Potter verfilming ook een stuk gegroeid. Waar de vorige film soms wat te gehaast was, zit de Half-Blood Prince goed inelkaar. De personages krijgen in deze film genoeg ruimte voor ontplooiing en juist op het moment dat je de rondvliegende hormonen zat bent, wordt de film spannend. Zonder veel actie scenes werkt het toe naar het open einde.

The Deadly Hallows

De film is meer dan het boek een aanloop naar The Deadly Hollows. Waar je in het boek nog wel een gevoel hebt dat er een verhaal wordt afgesloten, wordt je aan het einde van de film verplicht om verder de lezen.
The Deadly Hallows wordt in twee delen verfilmd, wederom door David Yates en staan gepland voor 19 november 2010 en 15 juli 2011.

harry potter

The Half-Blood Prince

De film is een volwaardige ‘prince’, zeker een aanrader om te kijken. Net als iedere Potter-film is het smullen van de tovenaarsfoefjes, -grapjes en -kunsten.
De film is een volwassen film met een dosis highschoolmusical.

Plaats een reactie