Suske & Wiske stappen naar de rechter

Uitgever Suske en Wiske strijdt tegen Tuf-tuf Club

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

ANTWERPEN – De Standaard Uitgeverij, de uitgever van de stripalbums van Suske en Wiske, wil zowel in Nederland als in België de Tuf-tuf Club laten verbieden. De club, die zich verzet tegen de vele snelheidscontroles, schendt volgens de uitgeverij het auteursrecht.

De vereniging ontleent zijn naam aan het gelijknamige album van Suske en Wiske, meent de uitgeverij. Wij noch de familie Vandersteen vinden het leuk dat Suske en Wiske geassocieerd worden met de Tuf-tuf Club.

Het album is trouwens duidelijk gericht tegen te hard rijden, zegt woordvoerster Devriendt van de Standaard Uitgeverij woensdag. De advocaat van de uitgever heeft opdracht gekregen de club aan te pakken. Ze hebben niet binnen de gestelde termijn gereageerd, weet de woordvoerster. De volgende stap is de rechter. bron NU.nl

De tuftuf-club meld het volgende: Tot overmaat van ramp besluit net nu, na vier jaar niets te hebben gedaan, Standaard Uitgeverij (van Suske en Wiske) de TTC aan te klagen wegens het gebruik van de naam Tuf-tuf Club, een naam die midden vorige eeuw ook titel blijkt te zijn geweest van een Suske & Wiske album.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

TufTuf

Leave a Comment