Verveel me

verveling[1]Dingen die je kan doen als je je verveeld, gegroepeerd in drie categoriëen:

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

  • Dingen die je kunt doen met absoluut niets
  • Dingen die je kunt doen met heel weinig
  • Dingen die je kunt doen met andere mensen

De entertainmentswaarde van elke aktiviteit wordt gegeven.

Dingen die je kunt doen met absoluut niets

Druk op je ogen voor een interessante lichtshow: Bekijk de hoeveelheid klodders, sterren en flitsen. Probeer dingen vast te stellen – probeert je onderbewustzijn je een bericht te sturen? Kun je de dingen die je ziet in de hand krijgen door op verschillende gebieden van je oog te drukken, of door de kracht waarmee je drukt ter veranderen? Zou het mogelijk zijn om dezelfde effecten op tv te zien? (Amusementswaarde: 1-5 minuten)

Probeer hoelang je je adem kunt inhouden: Niet zoveel lol als de vorige, maar het doodt de tijd heel goed. Speel het met een vriend, of probeer je persoonlijk record te verbreken. Een paar tips: adem eerst een paar keer diep in en uit, en sta zo stil mogelijk. (Amusementswaarde: 4-20 minuten)

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Probeer vooral niet aan ijsberen te denken: Deze is extreem moeilijk, omdat je gaat denken dat je niet aan ze moet denken zodra je het te hard probeert. Als je het echter te weinig probeert, ga je vanzelf wel aan ze denken. (Amusementswaarde: 1-5 minuten)

Krab jezelf: Ga ja gang, krab jezelf NU. Zelfs als er niets jeukt, ga je gang. Merk je al dat er dingen gaan jeuken? Aah… Lucht dat niet enorm op? (Amusementswaarde: 1-3 minuten)

Doe jezelf pijn: Voor de masochisten onder ons: Wat is pijn? Waarom is het onplezierig? Het is niets fysieks, het zit in je brein! En daarbij, als je jezelf een poosje zeer hebt gedaan, is de verveling heeeeerlijk… (Amusementswaarde: 1-3 minuten)

Probeer je tong door te slikken: Hier valt weinig over te zeggen, behalve: het is mogelijk. (Amusementswaarde: 1-3 minuten)

Kijk een poosje naar iets, sluit je ogen, en bestudeer het after image: Nog een grote tijdverdoener. Het benodigt ongeveer 30 seconden om een after image te maken, en het after image kun je dan ook ongeveer 30 seconden zien. Prima te combineren met op de ogen drukken. (Amusementswaarde: 2-5 minuten)

Walg je zelf doodziek: Het beste bereikt door recht omhoog te kijken, en hard rondjes te draaien. Probeer zo duizelig te worden zodat je niet eens meer rechtop kunt staan. Deze heeft – naast het verdrijven van de verveling – ook nog het Gelukkig mag ik me weer vervelen-effect. (Zie: Doe jezelf pijn). (Amusementswaarde: 5-10 minuten)


Dingen die je met heel weinig kunt doen

Kijk wat er in het afval van de buren zit: Je leert een hoop over mensen door te kijken wat ze weggooien. Je zou een groot, donker geheim van ze kunnen onthullen. En ze zouden misschien iets waardevols hebben kunnen weggooien, dat nog steeds prima werkt, zoals bijvoorbeeld een videorecorder! (Amusementswaarde: 20-30 minuten)

Kijk tv, en herhaal alles wat gezegd wordt met een Italiaans accent: Amusant, op een bepaalde manier. Ook amusant om te bedenken hoe het zou klinken als de mensen inderdaad zo zouden spreken. (Amusementswaarde: 5-10 minuten)

Bel mensen die stukjes schrijven waarmee je het niet eens bent op: Vreemd dat daar niet meer mensen op zijn gekomen. Botvier je woede op de persoon die het lef had om zon artikel te schrijven! En het wordt niet als een flauwe grap beschouwd! (Amusementswaarde: 15-60 minuten)

Bedenk dat alle mensen opeens doodgaan, behalve de mensen in de kamer waarin jij zit: Wat zou je doen als dit echt gebeurde? Zou de groep bij elkaar blijven, of zouden er groepen ontstaan? Welke groep zou jij volgen? Onthoud wel dat er maar voor een paar dagen energie is, voordat de energiecentrale geen brandstof meer heeft. Als je zou willen reizen, zou je altijd in de buurt van andere autos moeten blijven, om gas/benzine over te hevelen. Dit kun je het best doen met mensen die je kent. (Amusementswaarde: 10-20 minuten)

Stap van het trottoir af met je ogen dicht, en doe alsof het een afgrond is: Om hier de humor van in te zien, moet je een een groot voorstellingsvermogen hebben. Stap niet te snel van het trottoir af, maar bouw de sprong op. Bestudeer het ravijn, dat zich honderden meters onder je uitstrekt, nauwkeurig. Bedenk hoe het zou zijn om zo diep te vallen, en hoe het zou zijn om zo hard te vallen. Voel de wind… Stap…. AAAAAAaaaaaahhhhhhh………. (Amusementswaarde: 2-5 minuten)

Verbrand dingen met een vergrootglas: Mieren en andere insecten zijn altijd leuk, maar het gezicht van iemand die je niet aardig vindt, onder sommige omstandigheden, kan net zo leuk zijn. (Amusementswaarde: 5-30 minuten)

Dingen die je kunt doen met een ander

Houd een waterdrink wedstrijd: Hoewel de wedstrijd op zich erg leuk is, zul je je na de tijd een stuk minder goed voelen. Om het geheel een Western-tintje te geven, kun je de kopjes of glazen die je gebruikt op de kop op tafel kapot slaan nadat je ze leeggedronken hebt. (Amusementswaarde: 5-10 minuten)

Staar naar iemands rug, totdat hij zich omdraait: Dit werkt met het ik heb het gevoel dat ik wordt gevolgd-principe. Voer het experiment uit – werkt het nou echt, of niet? (Amusementswaarde: 2-5 minuten)

Houd een wie is de slechtste medekandidaat-wedstrijd: Proberen te winnen laat je verliezen. Proberen te verliezen laat je winnen. Helemaal niets proberen laat je verliezen, hetgeen je laat winnen, hetgeen je laat verliezen. (Amusementswaarde: 1-3 minuten)

Pak een hond op, zodat hij de zaken vanaf jouw ooghoogte ziet: Denk hier eens over na: je hond kent het huis alleen vanaf een hoogte van ongeveer 15 tot 60 cm. Het heeft nooit de bovenkanten van planken gezien, etc. Je kunt ook eens de zaken van zijn ooghoogte bekijken. (Amusementswaarde: 3-5 minuten)

Trek een haar uit, en stop hem in iemands oor: Deze is het leukst bij slapende mensen, en extra spannend als er geen andere mensen in de buurt zijn, die je de schuld kunt geven. Probeer je persoonlijk record te verbreken, voordat je slachtoffer wakker wordt. (Amusementswaarde: 1-5 minuten)

Giet water in je hand, doe alsof je niest, gooi het water in iemands nek. Deze doet het altijd goed. Voor een nog heftigere reactie, kun je doen alsof je helmaal geen spijt hebt van wat je hebt gedaan! Nee, geef in plaats daarvan een uitvoerig verslag hoe hard die nies wel niet ging, of hoeveel slijm er wel niet in die nies zat! (Amusementswaarde: 5-15 minuten)

3 gedachten over “Verveel me”

Plaats een reactie