Animatiefilm 9 is een 7

Misschien misleidt doordat Tim Burton aan deze film heeft meegewerkt, maar deze post-apocalyptische animatiefilm voldoet niet aan de verwachtingen. Kijkers gaven deze film op imdb geen 9 maar een 7. Daar ben ik het dan ook wel mee eens.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wanneer lappenpop 9 voor tot leven komt, ziet hij om zich heen de post-apocalyptische wereld. Het menselijk leven is verdwenen, maar er blijkt een kleine gemeenschap met soortgenoten die zich verstoppen voor de vreselijke machines die op aarde rondzwerven. Natuurlijk gaan ze de strijd aan met de machines, dit loopt in zijn geheel niet vlekkeloos.

De film heeft een fijne spanningsopbouw en de karakter zijn goed geanimeerd. Deze film is overigens een remake van de film 9 uit 2005, waarmee Shane Acker diverse prijzen in de wacht sleepte, dit trok de aandacht trok van onder andere Tim Burton. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan is hier het originieel:

https://www.youtube.com/watch?v=5IQcMeNh7Hc&hl

Dit is de toepasselijke negende film gekeken in de 150 movies in 2010 challenge, andere films kun je vinden via deze tag, of kijk eens op de filmlijst van Jojootje.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

3 thoughts on “Animatiefilm 9 is een 7”

  1. Ja, iedere film een linkje naar iemand anders, leek me een leuke toevoeging op de 150 films uitdaging.

    Hij was ook best leuk, al moet ik zeggen dat het origineel ook erg goed is, zo niet beter 🙂

    Reply

Leave a Comment