#5 Avatar en de grootste spareribs van ’t Gooi

Avatar, misschien wel de meest besproken film van 2009 én 2010. Een groots spektakel, een grootse film waarmee James Cameron alleen zijn eigen film (Titanic) nog moet overtreffen, maar dat is een kwestie van tijd.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Minstens zo groot, misschien niet het meest besproken, toch het noemen waard: de Spareribs XL bij de Jonghe Graef van Buuren in Hilversum. Als je van spareribs houdt, moet je daar echt heengaan, ze maken het dubbel waar de grootste spareribs te hebben. Een normale ‘rib’ is maximaal 12cm, bij de Jonghe Graef minsten het dubbele en zo’n 35cm breedt. En verschrikkelijk lekker! En neem je er een voor- of nagerecht bij, dan kun je gratis naar de film, in dit geval Avatar.

Nu is Avatar een geweldige film met toch echt wel brilliante technieken, daar iedereen daar al over heeft geschreven, hoef ik dat niet te doen, ik ben het er simpelweg mee eens: 3d wordt de standaard, overigens binnenkort ook in je huiskamer!

Over het verhaal klaagt menigeen, het zou cliché zijn, standaard, pocahontas 2009, niet goed dus. Maar hier ben ik het niet mee eens, hoewel het verhaal barst van de clichés, zit het goed inelkaar en trekt de kijker emotioneel mee op het avontuur.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Ten tweede, de manier waarop je je als mens erg schuldig gaat voelen voor onze vrijemarkteconomie/consumptiemaatschappij is prachtig. De republieken vinden de film overigens on-Amerikaans, in sommige gevallen zelfs racistisch. Tja…

Ach, zo valt er nog veel over de film te schrijven en dat zal ook gedaan worden. James Cameron lijkt met diverse karakters verborgen kritieken te willen uitbeelden en door dit beetje bij beetje openbaar te maken blijft de aandacht gevestigd. Overigens zal de aandacht voorlopig sowieso wel blijven, nu is aangekondigd dat er nog twee delen aankomen.

Prima film dus én geweldige spareribs 🙂

Dit is de vijfde film gekeken in de 150 movies in 2010 challenge, andere films kun je vinden via deze tag, of kijk eens op de fimlijst van Cheszy.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
madbello
13 jaren geleden

Na de Matrix is Avatar toch wel een van de beste van de laatste tijd.

Maar dit moet je wel echt in de bios kijken in 3D

geript en thuis bekenen komt het totaal niet over.
.-= madbello´s laatste blog ..Mysterieuze Antikythera mechanisme onthult (1500 jaar oude computer) =-.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x